POC heeft de toekomst

Telo Systems Europe floreert op groeiende markt push-to-talk-over-cellular

De opmars van portofonie over 3G- en 4G-netwerken neemt een enorme vlucht. Telo Systems Europe speelt in op de groeiende markt met een robuuste portofoon voor push-to-talk-over-cellular.

Ryan Wu, Oprichter en Algemeen Directeur Telo Systems

Wu: Niet voor niets schakelen hulpdiensten uit de hele wereld over op dit soort mobiele oplossingen.

Misschien is de RoPaRun van afgelopen Pinksterweekend wel het mooiste voorbeeld van push-to-talk-over-cellular (POC). De organisatie van de estafettetocht vanuit Rotterdam naar Parijs en Berlijn maakte gebruik van Telo Systems TE390 4G portofoons. De coördinatie tijdens de route werd gevolgd met vier Telo Systems-meldkamerapplicaties vanuit Schiedam.

Portofonie door heel Europa, zonder zelf een duur netwerk in de lucht te houden. Voor Ryan Wu, oprichter en algemeen directeur Telo Systems, is het duidelijk: POC heeft de toekomst. De aanvragen voor nieuwe toestellen stromen binnen. Wu is verantwoordelijk voor Telo Systems wereldwijd. Telo Systems Europe is een dochtermaatschappij en bedient de Europese en Caraïbische markt. “Bedrijven die met een traditionele portofoon onvoldoende bereik hebben, of waarbij het plaatsen van infrastructuur te kostbaar of omslachtig is, kunnen gebruik maken van de diensten van Telo Systems Europe”, zegt Wu. Het in Zwolle gevestigde bedrijf is expert op het gebied van push-to-talk (PTT) en biedt de clouddienst 4GPTT. Een spraakbericht wordt razendsnel omgezet in data en verstuurd via het mobiele 3G- of 4G-netwerk van de eigen mobiele provider. “Iedereen kan realtime in – formatie uitwisselen. Hierdoor wordt niet alleen de veiligheid van werknemers verhoogd, maar stijgt ook de bedrijfsproductiviteit en -efficiëntie.”

smartportofoon TELO TE590 2
POC

Naast het gebruik van een smartphone om te ‘POC-en’ biedt Telo Systems ook aparte hand – sets (TeloPTT) aan met alleen de POC-functionaliteit op basis van internet. Deze variëren van simpele, robuuste devices, die eruitzien als traditionele portofoons tot aan apparatuur met een uitgebreide dispatch-applicatie die spraak, live video en GPS-locatie kan combineren.

Wu: “De handsets zijn afgestemd op het POC/4GPTT platform. Het Android bestu – ringssysteem dat hierop draait is zodanig aangepast dat onder andere het geluid van de microfoon en het bedieningsgemak overeenkomt met portofoons uit het hogere segment. De voordelen van 4G worden optimaal benut, waardoor live video verzenden mogelijk wordt, tot aan 32 gebruikers tegelijkertijd. Daarnaast is het mogelijk om op afstand dynamische groepen aan te maken.”

De web-based dispatch applicatie biedt standaard alle noodzakelijke functies voor spraak, voicelogging, GPS-weergave, aanwezigheidsregistratie en GeoFencing. Aangevuld met live videoweergave en het verzenden en ontvangen van bestanden, maakt dit het tot één van de meest uitgebreide dispatch applicaties voor POC/4GPTT. Vanuit de dispatcher zijn de gegevens overigens beschikbaar om gebeurtenissen naderhand te kunnen evalueren.

Infrastructuur

Met 4GPTT heb je met één druk op de knop direct spraakverbinding met een groep of individu. Deze groepen kunnen op afstand worden geprogrammeerd. Daarnaast zijn er nog diverse mogelijkheden, zoals het instellen van prioriteitsoproepen. Een ander voordeel is dat je direct weet waar je mensen zijn, dankzij GPS en realtime aanwezigheid en beschikbaarheidsinformatie van de contacten”, zegt Wu.

Het belangrijkste voordeel is dat Telo Systems landelijke dekking biedt. Hierdoor hoeven er geen investeringen te worden gedaan in een eigen (tijdelijke) infrastructuur of het aanvragen van de noodzakelijke vergunningen (met name van belang voor de Belgische gebruiker). POC/4GPTT is een ideale oplossing die men keer op keer kan gebruiken, ongeacht locatie of benodigd bereik. “Het combineren van verschillende functies, zoals spraak, live video en het doorsturen van bestanden, heeft als bijkomend voordeel dat de eindgebruiker niet met meerdere devices hoeft te werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stadswacht; met een POC-device kan zowel het kenteken gescand worden en spraakcommunicatie gedaan worden. Een ander voorbeeld is de servicemonteur die een rapportage uitvoert, tekeningen ontvangt en tegelijkertijd beschikt over alle faciliteiten met betrekking tot spraak. Zowel één op één als met een groep.

Firstnet

Je ziet dat de vraag naar push-to-talk-communicatie sterk groeit. Het is nou eenmaal de meest efficiënte en veiligste manier om te communiceren. Juist als een organisatie op een groter gebied opereert, voldoen 3G- en 4G-netwerken uitstekend. Niet voor niets schakelen hulpdiensten uit de hele wereld over op dit soort mobiele oplossingen. Kijk naar FirstNet in de Verenigde Staten en het ESN in het Verenigd Koninkrijk. En uiteraard niet te vergeten de Priocom – T-Mobile propositie hier in Nederland, waarmee Telo Systems een hecht samenwerkingsverband heeft. In Nederland is PrioCom de enige provider die missiekritische communicatie over LTE aanbiedt middels het T-Mobile netwerk. De betrouwbaarheid en dekking van mobiele netwerken is volgens Wu toegenomen en biedt nu prioriteit en kwaliteit aan de service voor gebruikers van missiekritische en bedrijfskritische communicatie. “Mobiele netwerken en een flexibel besturingssysteem zoals Android bieden extra mogelijkheden met data en video. Het kan over landsgrenzen heen worden gebruikt, zonder de noodzaak van lokale machtigingen en licenties. Maar een gewone smartphone is niet geschikt voor de eisen van gebruikers. Telo Systems biedt robuuste handsets met een speciale PTTknop.”

TELO Smartportofoons zijn te verkrijgen bij BINK Portofoons te Leiden. Vraag naar de testtoestellen en probeer ze 1 week uit.

Bron: Verbinding.tv editie 3-2019

Call Now Button