Studentenroeivereniging Njord

We hadden snel portofoons nodig

De Koninklijke studentenroeivereniging Njord is de oudste studentenroeivereniging van Nederland. De in 1874 opgerichte roeivereniging staat echter niet stil. Tijdens evenementen gebruiken de studenten moderne portofonie. Een kort gesprek met Mej. Prins, Commissaris voor Externe Betrekkingen van Njord;

Bij dit soort evenementen is een portofoon gewoon top!

Aan de Leidse Morsweg, gelegen aan de Rijn in de stad, ademt alles roeigeschiedenis. In de loods ligt de vloot van de 900-leden tellende vereniging en elke boot wordt met liefde verzorgd door de Commissaris van het Materieel. Mej. Prins is verantwoordelijk voor de Externe Betrekkingen van Njord. En ze houdt zich dus ook bezig met het regelen van de portofoons.

Waarom heeft een roeivereniging portofoons nodig?

“We hadden onlangs een evenement in Rotterdam en dan is het toch heel fijn als we goed met elkaar kunnen communiceren. Het event werd vanwege slecht weer afgelast, maar gelukkig konden we hier bij onze vereniging in Leiden nog wel een race houden.”

Meike Prins van Njord
Gebruiken jullie die toeters nog?

“Zeker. Het is wel wat moderner dan vroeger. Maar bij het kanaal fietst de coach nog mee en kan hij met een megafoon communiceren. Portofoons hebben we hiervoor ook niet nodig. Die gebruiken we voor evenementen, zoals ons gala en onze afroeiperiode. Dan zijn we met 200 mensen samen op een locatie en is het handig om onderling via een portofoon contact te hebben.”

Waarom bellen jullie niet gewoon?

“Dat deden we voorheen inderdaad. En dan sta je drie uur met elkaar te bellen op zo’n dag. Dat is gewoon niet handig. Bij dit soort evenementen is een portofoon gewoon top. Bij ons laatste event hebben we ze nodig gehad op drie posities. Twee mensen stonden bij de brug voor de tijdswaarneming, twee waren zaten op het vlonder en binnen zaten nog twee mensen om alle tijden te verwerken. Het werkt heel soepel.”

Hoe kwamen jullie bij BINK portofoons?

“Heel eerlijk: ik googelde en kwam uit bij BINK. We hadden snel wat portofoons nodig en we hebben even heen en weer gemaild en alles is goed gegaan. Super zelfs.”

Call Now Button