Nieuwe LTE-bodycams van Hytera

Hytera heeft nieuwe bodycams geïntroduceerd, de all-in-one VM780 LTE body-worn camera. De VM780 is ontworpen om de omgeving tijdens een calamiteit in realtime video’s vast te leggen, op te slaan en te streamen via LTE.

Uit eerder onderzoek van de Nederlandse politie is de bodycam een waardevolle toevoeging. Professioneel gebruik van de camera’s kan het de-escalerende effect van het een ingreep versterken. De beelden kunnen achteraf bovendien belangrijk ondersteunend bewijs vormen.

Behalve het de-escalerende werking van het dragen van de bodycamera, hebben ook de beelden zelf toegevoegde waarde. Ze kunnen bijvoorbeeld als ondersteunend bewijs worden toegevoegd. Het beeldmateriaal kan dan dienen om de observatie van betrokkenen te ondersteunen. De beelden kunnen ook worden gebruikt om een situatie achteraf te evalueren in een team of met een burger.

Hytera bodycamera realtime streamen!
Call Now Button