BINK dooft (een beetje) het licht in Leiden

Beetje trots toch wel. In onze eigen stad Leiden gaat het licht uit op 25 september. Letterlijk. Het evenement heet Seeing Stars Leiden en alle openbare verlichting gaat dan uit. Waarom? Zodat we de sterren weer eens kunnen zien.

Een paar weken geleden vond er De Grote Test plaats. Onder coördinatie van Leiden&Partners stonden teams Studio Roosegaarde, Gemeente Leiden en het projectteam Seeing Stars Leiden paraat voor de ultieme test: alle openbare verlichting uit. Om 2:00 uur was het zover, in minder dan 4 minuten doofden de lichten van de stad; het werkt!

Vanaf de commandopost op het Stadhuis volgden instructies en veiligheidstesten, in de hele stad reden ‘runners’ op elektrische bikes om te observeren en signaleren en legde de filmcrew enkele beeldschone plekken vast. Kunstenaar en initiator Daan Roosegaarde volgde alles live vanuit de stad en zag dat het goed was. Dit smaakt naar meer, op naar 25 september!

En waarom zijn we trots? Nou, omdat BINK Portofoons de radiocommunicatie heeft verzorgd. En ook tijdens de grote dag (nacht) op 25 september zijn we er bij. Kijk voor meer informatie op www.seeingstarsleiden.nl

Wil je actief bijdragen aan dit project? De gemeente Leiden is nog op zoek naar Wijkambassadeurs

Call Now Button