Wat is POC binnen Portofonie


Het grote voordeel van Portofoons is dat je direct een verbinding hebt: je drukt op de knop (dat heet een spreeksleutel) en je kan praten. Dat komt door de techniek achter een Portofoon. De porto maakt namelijk gebruik van zijn eigen netwerk of maakt direct contact met een andere Portofoon. Bij een telefoon moet je eerst contact maken met een centrale en die maakt contact met een andere telefoon.
Het nadeel van Portofoons is dat je dus of een eigen netwerk nodig hebt, of dichter bij elkaar moet blijven. Voor een gesprek met je mobieltje maakt het niet echt uit waar je bent. Je kunt vanuit Groningen gewoon bellen met iemand in Zeeland. Dat gaat via KPN of Vodafone of een ander telefoonbedrijf.

smartphone plus portofoon is telo BINK lampen
Kunnen die voordelen niet worden gecombineerd?

Tegenwoordig wel en die techniek heet PoC:
Push-to-talk Over Cellular (PoC). Met een speciaal ontworpen toestel of een app op je smartportofoon kun je via bestaande netwerken van de telefoonproviders ook direct met elkaar spreken. Alsof je een Portofoon hebt op een wereldwijd netwerk. Het voordeel is duidelijk. Je hoeft geen eigen netwerk aan te leggen. En dus ook geen vergunning te hebben voor een frequentie wat ook weer aanzienlijk scheelt in de kosten.
Een mooi voorbeeld van een PoC-oplossing is Telosystems. Deze slimme Portofoons bieden een complete oplossing van zowel hardware als software. Vooral voor Portofoon gebruikers die onvoldoende bereik hebben met een traditionele Portofoon, is de oplossing van TeloPTT uitermate geschikt. Gebruikers die werkzaam zijn gedurende een korte periode bij een klant mogen vaak niet gebruik maken van het reeds aanwezige communicatie systeem. Vanwege de installatiekosten en noodzakelijke vergunningen is het niet rendabel om een eigen tijdelijke infrastructuur op te zetten.
PoC is een ideale oplossing die men keer op keer kan gebruiken ongeacht locatie of benodigd bereik.

Andere onderwerpen die nog komen zijn:
Ik kies voor een Portofoon met licentie, wat nu?
Smart portofonie en praktisch gebruik
Waar moet ik op letten bij het kopen van oortjes?
Walkie Talkie of Portofoon voor Dummies in 2022
Wat is LTE?

Meer informatie nodig of heeft u een aanvulling?
Wij horen het graag
Voornaam
Achternaam
E-mail
Bericht
Het formulier is met succes verzonden!
Er waren wat fouten bij het verzenden van het formulier. Controleer nogmaals alle formuliervelden.
Call Now Button