ATEX Portofoons

ATEX Portofoons


Explosieveilige Portofoons (ATEX, ATmospheres EXplosibles)
APX NEXT XN, certified NFPA 1802 Motorola

Gekeurde / gecertificeerde Portofoons voor het gebruik in explosiegevoelige omgevingen volgens de ATEX normering. Werkgevers worden volgens de ATEX 153 (voorheen ATEX 137) en de 114-Richtlijn binnen de EU-regelgeving wettelijk verplicht om een ATEX-zone aan te geven in gebieden waar explosiegevaarlijke gassen aanwezig zijn. Hierdoor kan er bij ieder lid van de Europese Unie op dezelfde veilige manier gewerkt worden.
ATEX Portofoons werken zonder vonkoverslag en blijven werken bij hogere temperaturen dan normaal. Er zijn nu zelfs DMR ATEX Portofoons met een IP68 rating.

ATEX Portofoons worden veel toegepast in de olie- en gasindustrie, mijnbouw, (petro)chemische en farmaceutische industrie. Ook bij bierbrouwerijen en frisdrankproducenten die gassen gebruiken om flessen te desinfecteren.

ATEX 153

Gevaarlijke gebieden waarin een kans bestaat op explosies dienen ingedeeld te worden in ATEX zones;
Binnen explosie gevaarlijke gebieden moet zijn aangegeven welke explosieve stoffen aanwezig zijn en in welke hoeveelheid deze aanwezig zijn;
Installaties binnen het explosie gevaarlijke gebied moeten op de juiste manier door een installatieverantwoordelijke medewerker(s) aangelegd, geïnspecteerd en onderhouden worden;
Werkgevers moeten hun werknemers opleiden en certificeren zodat zij veilig kunnen werken binnen gevaarlijke gebieden.

ATEX 114

Aan welke normen dient apparatuur en producten te voldoen om te mogen worden gebruikt in explosieveilige omgevingen? Deze richtlijn is vooral van toepassing op fabrikanten. Producten die voldoen aan de eisen van de ATEX 114-Richtlijn zijn te herkennen door een extra teken in combinatie met de CE-markering:

Advies

BINK is dealer van de A-merken in ATEX Portofonie, Icom, Hytera, Motorola, & Kenwood

Call Now Button