Hand Marifoon

Hand Marifoons


Hand Marifoons zijn toegestaan voor pleziervaartuigen tot een lengte van 20 meter. Ook als tweede toestel in combinatie met een inbouw Marifoon bent u flexibeler aan boord.
Dankzij de ingebouwde accu en antenne is de VHF-portofoon vrijwel direct gereed voor gebruik zonder aanpassingen aan uw schip. Een handheld VHF voldoet aan dezelfde eisen als een inbouw Marifoon en mag dan ook als enige Marifoon aanwezig zijn. Zo zijn dezelfde Marifoon kanalen geprogrammeerd en gelden dezelfde plichten. Een basiscertificaat en geprogrammeerd ATIS-nummer zijn minimaal van toepassing.

Het voordeel van een handheld is dat u hem altijd bij de hand kan hebben en dat ze voordeliger in aanschaf zijn dan inbouw Marifoons. Daarnaast hoeft u niets aan uw schip te verbouwen of in te bouwen. Wel zijn er wat verschillen. Door de kleinere antenne (in vergelijk met inbouw) is het bereik tot een maximum van +/- 7 mijl. Ook het zendvermogen is hierdoor wat lager. Een handheld VHF zit op de 5 watt. Ook moet de accu regelmatig opgeladen worden zodat hij niet uitvalt op een onhandig moment.
De ontwikkelingen op het gebied van handhelds zijn dat modellen kleiner zijn geworden waardoor ze nog handzamer zijn. Ook functionaliteiten als een drijvende behuizing met felle kleuren zijn handig op het water. De batterijen worden natuurlijk steeds beter en zijn op te laden via standaard USB-connectie.

Alle modellen kunt u gebruiken met het basiscertificaat voor Marifonie.
Al onze Marifoons worden geprogrammeerd met uw ATIS-code. Indien u de DSC-functie wilt gebruiken heeft u het Marcom-B certificaat nodig. Deze functie kunt u aan- of uitschakelen. Bij een DSC-handheld is de Marifoon uitgerust met een tweede kanalenpakket voor zeevaart. De welbekende rode DSC-knop voor noodsituaties en een ingebouwde GPS-antenne, waardoor een voorgeprogrammeerd noodbericht wordt verzonden inclusief coördinaten. Die GPS-antenne zorgt er ook voor dat u kunt navigeren waardoor het een perfecte aanvulling op een reddingsvlotuitrusting is.

Schip of jacht?

Bent u iets groter behuisd en heeft u naast uw Marifoons ook Portofoons?
Denk dan ook eens aan de mogelijkheden van oproepsystemen voor het gemak van uw bemanning/gasten.

BINK specialist in ICOM, Cobra , Simrad, Garmin, Standard Horizon, Raymarine, Stabo, Himunication & Midland Marifoons

Call Now Button