Portofoons met vergunning

Portofoons met vergunning


Licentieplichtige Portofoons, met of zonder Repeater / versterker

Voor het gebruik van een Portofoon met meer dan 0,5 Watt vermogen of het gebruik van een eigen (versterkte) frequentie heeft u als eigenaar een zendvergunning nodig. Hiervoor dienen wij namens u een verzoek in bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (voorheen Agentschap Telecom) wat valt onder het ministerie van economische zaken. U betaalt daarvoor jaarlijks aan het RDI voor de vergunning en gebruik van de Portofoons en/of Repeater.

Portofoons zonder Repeater

Het ezelsbruggetje is als volgt:

Iedere portofoon waarbij de antenne afschroefbaar is, is licentieplichtig.
Dit omdat je hem hierdoor kunt ‘opvoeren’ door er een krachtigere antenne op te zetten.
Deze Portofoons communiceren onderling zonder tussenkomst van de eerder genoemde Repeater en hiervoor krijgt u ‘eigen’ frequenties toegewezen door het RDI die wij voorprogrammeren voor oplevering.
Ieder A-merk heeft dit type Portofoons in zijn assortiment, vraag ons naar de specifieke mogelijkheden voor uw organisatie.

Portofoons met Repeater
Hytera

Een Repeater vergroot het bereik van Portofoons. Er is keuze tussen Analoog of Digitaal. Met een digitale Repeater kunt u 2 gesprekssessies tegelijkertijd uitvoeren. Analoog is dit niet mogelijk.
De Repeater ontvangt het signaal van de Portofoon en zendt deze opnieuw uit op een hoger vermogen, zodat het signaal grotere afstanden kan overbruggen. Dit gebeurt met antennes die centraal in het dekkingsgebied geplaatst worden. BINK levert digitale Portofoons van de merken: Motorola, Hytera, Kenwood, Icom, Caltta & Airbus. Ieder met eigen specifieke kwaliteiten. Informeer ons over uw situatie (hoeveel kanalen en welke opties) en wij zorgen voor een offerte met een passende oplossing. Een Repeater is maatwerk en geen standaardproduct.

Wilt u Portofoons testen in uw organisatie? Neem dan contact op met BINK voor een proefplaatsing.

Call Now Button